Welcome curiosity!

Värderingsdriven praktikant sökes till kunskapslabb!

Inter Business Initiative är ett ideellt kunskapslab som utvecklar ramar
för holistiskt värdeskapande. Genom vårt arbete möjliggör vi för företag och organisationer som vill gå bortom hållbarhet.

Om praktikplatsen
En praktikant hos oss får möjlighet att arbeta med research, kommunikation och projektarbete inom hållbarhetsarbete riktat mot företag och organisationer. Vi är en liten arbetsplats, och praktikant-uppgifterna över terminen kan vara både stora som små, med det gemensamt att de är meningsfulla och viktiga för att driva verksamheten framåt.

• Research
Stiftelsen driver kunskap inom en rad områden, och praktikanten kommer få vara en del av att bygga upp organisationens nätverks-strategi, såväl som att skriva och publicera egen vetenskaplig artikel på temat holistiskt värdeskapande och hållbarhet.

• Kommunikation
Praktikanten kommer få ta ansvar över stiftelsens egna kommunikations-kanaler och arbeta med att hitta och sprida bra innehåll till en växande skara följare i flera kanaler. Praktikanten kommer också få planera, genomföra och följa upp sammankomster och presentationer. Givetvis med handledning.

• Projektarbete
Inter Business Initiative driver ett flertal stora projekt och praktikanten kommer få vara med och arbeta i dem, till exempel genom att vara med på möten, göra analyser, färdigställa mötesmaterial och underlag och hjälpa till praktiskt.

Vem vi söker?
Vi söker en person med en examen – kanske i ekonomi, humaniora eller samhällsvetenskap – och som är intresserad av hur företag påverkar världen vi lever i, och nyfiken på att utforska hur företag bör arbeta i framtiden för att försäkra en hållbar värld. Har du erfarenhet
av liknande arbete, extraarbete eller ideellt engagemang är det meriterande, men det är inget krav för att komma till oss.
Vi är en liten arbetsplats som präglas av stort eget ansvar, stor integritet och nyfikenhet för frågan som vi specialiserat oss på.
Vi söker dig som vill ha eget ansvar för uppgifter, som vill arbeta självständigt tillsammans med andra, och som brinner för hållbarhets-arbete. Då vår praktikant kommer få mycket möjlighet att påverka sina egna arbetsuppgifter söker vi en samvetsgrann person med stor empatisk förmåga. Vi vill att vår praktikant är noggrann med känsla för detaljer, och som har driv att ta projekt framåt. Vi finns centralt i Stockholm och vill gärna ha en praktikant med oss som kan stanna över höstterminen.

Kontakt
Skicka ditt CV och personliga brev till ronnie@srey.se senast den 10 augusti. Vi intervjuar löpande under sommaren, och välkomnar givetvis alla sökande oavsett bakgrund, funktionalitet eller identitet. Praktikplatsen kan tillsättas innan ansökningsperioden är över.
Vi hanterar dina uppgifter i enligt med GDPR och du kan närsomhelst återkalla eller be oss att radera dina uppgifter ur våra system.

Johanna Hallin
johanna@srey.se
+46 707 631 281
Skype: johannahallin
Instagram: johanna.hallin

Ronnie Schmidt, COO
ronnie@srey.se
+46 707 62 97 00

Srey
Visiting address:
Rålambsvägen 17, Stockholm
Mailing address:
Ekvägen 40, Umeå
Instagram: sreyinvest

contact

20 years of experience in business development, leadership, systems change and sustainability, applied in 70 countries across five continents, have lead up to Srey – by way of founder Johanna Hallin. Now Srey embarks on a journey to change the way businesses are viewed, raise the bar for the level of value creation that we expect from businesses – and doing it by example, one solution at the time.